Nieuws

  BLOG

  ZorgMail product Marketing Team per 1 januari 2018

  Met ingang van 1 januari is binnen Product Marketing van VANAD Enovation, onder leiding van Bertine Uithoven (2e van links), een team geformeerd voor ZorgMail bestaande uit:

  • Dientje Cijntje (3e van links)
  • Armin van der Hoeven (4e van links)
  • Hans Tieman (1e van links)

  Deze drie collega’s brengen veel expertise en ervaring in vanuit andere afdelingen binnen VANAD Enovation. En dat komt goed uit met alle ontwikkelingen en activiteiten die op de stapel liggen voor ZorgMail voor 2018. Zoals daar zijn de migratie van de ZorgMail webapplicaties naar tweestapsverificatie login, introductie van de ZorgMail Chat, introductie van de ZorgMail Send Message oplossing als vervanging voor andere bestaande oplossingen en de AVG compliancy voor ZorgMail. Daarnaast vormen Secure e-mail en de Mondzorg twee belangrijke speerpunten in de brede landelijke uitrol.

  In de praktijk komt dit neer op een breed scala aan activiteiten:

  • Acties aan de voorkant om introducties van oplossingen in de markt goed te laten landen;
  • Ondersteuning bieden aan sales, inclusief partners, om optimaal te kunnen verkopen;
  • Genereren van aandacht en leads middels allerlei vormen van marketing en communicatie;
  • Bevorderen van het gebruik van de oplossingen bij onze gezamenlijke klanten.

  Deze allemaal bij elkaar kunnen zorgen voor een grote tevredenheid bij onze klanten waardoor zij bereid zijn langdurige commitments met ons aan te gaan en wij als VANAD Enovation onze positie verder kunnen versterken in de Zorg ICT markt. Met het ZorgMail Product Team gaan we deze uitdaging vol vertrouwen aan en nemen jullie hier graag in mee!

  BLOG

  UITBREIDING: ZorgMail Viewer handleidingen op de ZorgMail website

  In de afgelopen periode hebben we vanuit het ZorgMail Product Marketing team gewerkt aan het schrijven van extra handleidingen voor ontvangers van Secure e-mail in de ZorgMail Viewer.

  De handleidingen kennen de volgende opbouw:

  • Algemeen
  • Notificatie
  • Bericht lezen met uw toegangscode
  • Invoeren toegangscode
  • Bericht lezen
  • Bijlage downloaden
  • Veilig antwoorden op een ontvangen bericht

  De handleiding is voor drie verschillende typen devices beschikbaar:

  • Web
  • iOS
  • Android

  De drie handleidingen zijn terug te vinden op en te downloaden van de ZorgMail website onder Over ZorgMail / ZorgMail Downloads / Handleidingen Overig / Handleidingen voor ontvangers van Secure e-mail buiten ZorgMail community.

  BLOG

  Mondzorg: Exquise Next Generation inclusief veilig mailen buiten de community

  Met vreugde informeren wij jullie dat Vertimart een nieuwe versie van Exquise heeft uitgebracht, genaamd Exquise Next Generation, met een uitgebreide ZorgMail koppeling. Deze volgende generatie softwareapplicatie is de nieuwe standaard in praktijkautomatisering aangeboden als clouddienst. Gebaseerd op 25 jaar ervaring in de mondzorgpraktijk en gebouwd op basis van de nieuwste automatiseringstechnieken.

  Een jaar geleden is de ZorgMail koppeling gerealiseerd met Exquise voor communicatie binnen de community. Exquise staat met stip op 1 in de top 3 van op ZorgMail aangesloten mondzorg applicaties. Met de nieuwe ZorgMail koppeling die tot stand is gebracht voor het Next Generation systeem is, net als voor Novadent gebruikers van Complan, het nu ook voor Exquise gebruikers mogelijk om met patiënten en zorgverleners buiten de community veilig gegevens uit te wisselen.

  Gebruikers die overstappen op het nieuwe systeem kunnen gelijk verder met waar ze gebleven waren met ZorgMail en profiteren van de mogelijkheid om naast het versturen van IMF berichten (e-mail met bijlagen) nu ook de ZorgMail Viewer in te zetten.

  BLOG

  Update ZorgMail Secure e-mail

  In de afgelopen weken zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd in de ZorgMail Secure e-mail oplossing:

  Bewaartermijn berichten in de Viewer
  Bij de introductie van de ZorgMail Viewer in maart 2017 is ervoor gekozen om starten zonder een bewaartermijn en ervaring op te doen met de Viewer in de praktijk. Vanuit wet- en regelgeving oogpunt is het gewenst om een bewaartermijn voor de berichten in de Viewer te gaan hanteren. Besloten is om dezelfde termijn aan te houden als voor de EDI (gestructureerde) berichten, te weten 90 dagen.

  In de praktijk betekent dit dat:
  – Bij berichten uit het archief ouder dan 90 dagen een melding verschijnt dat de bewaartermijn is verlopen en het bericht niet langer beschikbaar is;
  – Bij nieuwe berichten een melding verschijnt tot welke datum het bericht beschikbaar is, zie onderstaand voorbeeld “Dit bericht is beschikbaar tot 17 april 2018.”

  Aantal geadresseerden
  Het aantal geadresseerden bij het gebruik van de groene Veilig verzenden knop in MS Outlook is enige tijd terug opgehoogd van 10 naar 20 geadresseerden. In de praktijk zien we dat Secure e-mail, behalve voor privacygevoelige patiëntinformatie met een beperkt aantal geadresseerden, steeds vaker ook ingezet wordt voor veilig e-mailen in het algemeen. Ook waar het niet patiënt/zorg gerelateerde communicatie betreft, zoals vertrouwelijke documenten sturen aan een grotere groep van deelnemers. Om die reden is ervoor gekozen om het maximum aantal te stellen op 100 geadresseerden zoals ook wordt toegepast in de ZorgMail (Zimbra) Hosted Mail. Bij meer dan 20 (voorheen 5) geadresseerden wordt een melding getoond om de gebruiker hiervan bewust te maken. Deze uitbreiding is onderdeel van de vorige week gereleasete 2.7 versie van de MS Outlook add-in.

  Aantal bijlagen
  Bij het gebruik van de ZorgMail Viewer zien we dat gebruikers vaker meerdere kleinere bijlagen willen kunnen meesturen buiten de community. Om deze mogelijkheid te ondersteunen kunnen nu maximaal 10 bijlagen worden toegevoegd aan een e-mail bericht tot een maximum van 20 MB per bijlage en een totaal van 36 MB.

  Versie Veilig verzenden knop en updates
  Controleer regelmatig of u de laatste versie van de Veilig verzenden knop gebruikt. Uw huidige versie van de Veilig verzenden knop kunt u eenvoudig zien door met de muis over de Veilig verzenden knop in Outlook te gaan. Indien er een nieuwe versie van de Veilig verzenden knop beschikbaar is, wordt u hierover door ons geïnformeerd. De laatste versie van de Veilig verzenden knop staat op onze website op de pagina ZorgMail Downloads onder Downloads.

   

  We vertrouwen erop u hiermee tijdig en volledig geïnformeerd te hebben.

  BLOG

  Gemeente Emmen mailt veilig met ZorgMail

  ZorgMail partner eGem heeft wederom een klant tevreden gemaakt met ZorgMail. De noordelijke gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen (BOCE) hebben gekozen voor ZorgMail Secure e-mail en is op het gebied van veilig e-mailen klaar voor de AVG. Lees hier het interview tussen eGem en Eddie Begeman, adviseur informatie & organisatie van BOCE over welke keuzes zijn gemaakt en hoe de implementatie is verlopen. Daarnaast leest u een kort advies over wanneer u wel of niet veilig moet e-mailen.

  Lees hier het interview.

  BLOG

  Dé oplossing voor veilig communiceren binnen de mondzorg volgens ANT

  In september werd ZorgMail benaderd om een bijdrage te leveren aan een artikel in de Dentz over digitale beveiliging in de tandartspraktijk. Uiteraard lieten wij deze kans niet aan ons voorbij gaan.

  ANT-jurist Pauljan van der Zee ziet geen reden het belang van veilige communicatie te relativeren. ‘Ons advies is om je aan de nieuwe wetgeving, die aan duidelijkheid niets te wensen over laat, te houden. Veilig communiceren moet. En veel media die tandartsen jarenlang gebruikt hebben, voldoen niet aan de gestelde veiligheidseisen: Gmail, WhatsApp, Dropbox, Instagram, noem maar op.’

  Vanuit het interview met Joke Koops (Strategic Alliance Manager ZorgMail) is een mooi artikel tot stand gekomen waarin Joke toelicht waarom ZorgMail de juiste keuze is voor tandartspraktijken. Download hier het digitale magazine en lees het artikel over ZorgMail op pagina 40 – 43.

  Het vakblad Dentz wordt naar alle praktiserend tandartsen (en ANT-studentleden) in Nederland toegezonden. Dentz benadert de tandarts als medicus én ondernemer en inspireert deze op alle gebieden van zijn praktijkvoering. Daarnaast is er in ieder nummer plaats voor tandheelkundig nieuws, achtergronden en opinie. Dentz verschijnt 6 keer per jaar met een oplage van ruim 9.000 exemplaren.

  BLOG

  Certificering VANAD Enovation hernieuwd


  Met trots kunnen we mededelen dat de certificering van VANAD Enovation hernieuwd is en we een scope wijziging hebben toegepast. Van oudsher is ENOVATION B.V. ISO 27001 (Information Security Management) en NEN 7510 (Informatiebeveiliging in de Zorg) gecertificeerd met betrekking tot haar hosting activiteiten. De hernieuwde certificering is geldig voor de gehele VANAD Enovation organisatie (VANAD Enovation is een handelsnaam van ENOVATION B.V.). Op dezelfde scope is ook de ISO 27799 behaald.

  Dit betekent dat de processen van ZorgMail wederom in scope zijn gebracht en nog steeds voldoen aan de laatste normen van de ISO 27001, ISO 27799 en NEN 7510. Neem voor meer informatie contact op met uw Service Manager.

  Voor Dré Lameir (VP Innovation & Development) en Bianca Brooijmans (Manager Service Management), projectmanagers van de uitbreiding van de certificering, was geen uitdaging te groot. Lees hier het interview met Dré en Bianca over de hernieuwde certificering, scope uitbreiding en het geheim van hun succes!

  BLOG

  Novadent gebruikers kunnen nu ook veilig mailen buiten ZorgMail community

  Het softwarepakket Novadent van Complan, voor de automatisering van de tandheelkundige praktijk, is geüpdatet. De nieuwe update biedt een uitbreiding van de koppeling met ZorgMail. Gebruikers kunnen nu via de ZorgMail koppeling vanuit Novadent ook berichten sturen naar patiënten en zorgverleners die geen ZorgMail adres hebben. Dit gebeurt op uiterst veilige en gebruiksvriendelijke wijze, door gebruik te maken van encryptie en 2FA. De ontvanger kan hiermee niet alleen veilig het bericht ontvangen, maar ook veilig beantwoorden. Lees hier meer over ZorgMail Secure e-mail. Om veilig mailen buiten de ZorgMail community te activeren kunnen drie opties ingezet worden in de ZorgMail instellingen. Lees hier welke opties dat zijn en hoe gebruikers deze kunnen activeren.

  Naast de uitbreiding van de ZorgMail koppeling heeft Complan ook andere wijzigingen in het Novadent softwarepakket toegepast. Lees hier in de algemene update van november 2017 alle wijzigingen en instructies voor het downloaden vanuit het Novadent programma. Gebruikers worden geadviseerd het document volledig door te lezen vóór verwerking van de update.

  BLOG

  Nieuwe versie 2.5 Outlook Add-in voor Secure e-mail beschikbaar

  In de nieuwe versie 2.5 Outlook Add-in zijn diverse aanpassingen doorgevoerd. De aanpassingen zorgen voor:

  • Het kunnen gebruiken van de veilige ‘Groene knop’ op alle tabbladen van het e-mail opstelvenster waar ook de gewone ‘Grijze knop’ beschikbaar is;
  • Het kunnen adresseren aan maximaal 20 in plaats van 10 ontvangers bij het gebruik van de ‘Groene knop’;
  • Een duidelijkere keuzemogelijkheid tussen ‘Ja’ en ‘Nee’ i.p.v. ‘OK’ en ‘Annuleren’ bij de vraag of het telefoonnummer goed in het bericht staat;
  • Verbeteringen in onder meer het domeinboek en de ‘machine’-installaties van de Outlook Add-in.

  Meer informatie vindt u in de Release Notes onder Downloads op de pagina ZorgMail Downloads. Op deze pagina vindt u drie mappen waarin u de voor u juiste versie van de Outlook Add-in kunt downloaden en de bijbehorende documentatie kunt terugvinden:

  • ZorgMail Safe Relay Outlook add-in
  • ZorgMail Safe Relay Outlook add-in Gemeenten
  • ZorgMail Outlook add-in ten behoeve van de 1e lijn

  Het verzoek aan Outlook gebruikers is om de laatste versie van de Add-in van de ZorgMail website te downloaden en te verwerken, zodat u altijd up-to-date bent met de laatste ontwikkelingen.

  BLOG

  Een klein gebaar met veel waarde

  Met groot genoegen sponsorde ZorgMail tijdens het NVM-Lustrumcongres ZorgMail boodschappentasjes aan Dutch Dental Care. Hiermee draagt ZorgMail ook haar steentje bij in de mondzorg in het buitenland.

  Tandheelkundige problematiek in ontwikkelingslanden wordt vaak onderschat. Vastgesteld kan worden dat slechte mondgezondheid een negatieve invloed heeft op de algehele conditie. In Kenia studeren per jaar slechts 20 tandartsen af.

  Stichting Dutch Dental Care foundation is een stichting die is opgericht om op Keniaanse scholen met eenvoudige middelen curatieve en preventieve tandheelkunde te verlenen aan scholieren, hun ouders en dorpsgenoten.

  Tijdens het NVM-Lustrumcongres verzamelde zij onder andere troostdekentjes, (elektrische) tandenborstels en tandpasta. Alle gesponsorde materialen werden in de ZorgMail tasjes op maandag 2 oktober meegenomen naar de Port Reits school in Mombasa. DDC was hier de hele week om kinderen met een beperking poetsinstructie en preventie lessen te geven. Verder is het gebit van ieder kind van deze school gecontroleerd en waar nodig tandheelkundig behandeld. Ook de begeleiding van de kinderen en het personeel van de school heeft zijn gebit laten controleren.

  Alle gesponsorde materialen hebben ervoor gezorgd dat de vrijwilligers hun behandelingen met succes konden uitvoeren.

  Ook interesse in het sponsoren van DCC? Kijk op www.dutchdentalcare.nl voor de mogelijkheden.

  “Soms is het kleinste gebaar voor ons van enorme waarde” aldus het bestuur van DCC.

  Copyright 2018 Zorgmail

  >