Nieuws

  BLOG

  Ons van NEDAP Healthcare gekoppeld!

  Wij zijn heel blij om te kunnen vertellen dat Ons® van NEDAP Healthcare ook een koppeling heeft gerealiseerd met ZorgMail! NEDAP Healthcare is 12 jaar geleden begonnen met het automatiseren van registratie verantwoording in de zorgsector en zijn nu uitgegroeid tot marktgroepleider in technologische oplossingen voor de Zorg.

  De Ons® software van NEDAP maakt het mogelijk dat zorgmedewerkers in de VV&T, GHZ en GGZ zelfstandig hun werk kunnen uitoefenen met alle benodigde tools voor informatievoorziening, samenwerken en verbinden. Het mooie van Ons® is dat het programma ook te gebruiken is door familie of kennissen van de cliënt om zo op afstand op de hoogte te blijven van de zorg en de ontwikkelingen van de cliënt. Inmiddels zijn er meer dan 80.000 zorgmedewerkers die gebruik maken van hun software, waaronder veel ZorgMail gebruikers.

  ZorgMail ondersteunt deze software met een koppeling in twee richtingen. Ons® kan zowel berichten verzenden als ontvangen.

  BLOG

  Oase van VST Software heeft haar systeem gekoppeld!

  Oase van VST Software heeft succesvol haar informatiesysteem gekoppeld met ZorgMail. Dit betekent dat gebruikers van Oase vanuit het informatiesysteem veilig elektronisch berichten kunnen verzenden naar én ontvangen van ketenpartners. Gemakkelijker kan het niet!

  BLOG

  Simplex van GSN ook gekoppeld

  Simplex van Ge Systems Nederland (GSN) heeft succesvol haar informatiesysteem gekoppeld met ZorgMail. Dit betekent dat gebruikers van Simplex vanuit het informatiesysteem veilig elektronisch berichten kunnen verzenden naar én ontvangen van ketenpartners.

  BLOG

  Korting voor KNMT Leden

  In samenspraak met de KNMT is de korting op ZorgMail verlengd tot en met 28 februari 2017. Mis de actie niet en meld u nu aan! Meer informatie over de kortingsactie op de KNMT website via deze link.

  BLOG

  Exquise van Vertimart is gekoppeld!

  Exquise van Vertimart heeft haar informatiesysteem gekoppeld met ZorgMail. Dit betekent dat gebruikers vanuit de applicatie veilig elektronische berichten met bijlagen kunnen verzenden naar andere ZorgMail deelnemers. Ook berichten welke aan u geadresseerd zijn worden veilig via ZorgMail ontvangen.

  De komende tijd gaat “Vertimart op pad”. Tijdens deze sessies zal ook aandacht aan ZorgMail worden geschonken. Om te zien wanneer “Vertimart op pad” bij u in de buurt is kunt u de agenda op de Vertimart website raadplegen via deze link.

  BLOG

  Koppeling met Novadent van Complan!

  Novadent van Complan heeft succesvol haar informatiesysteem gekoppeld met ZorgMail. Dit betekent dat gebruikers van Novadent vanuit het informatiesysteem veilig elektronisch berichten kunnen verzenden naar ketenpartners. Berichten welke aan u geadresseerd zijn worden ook veilig via ZorgMail ontvangen.

  BLOG

  Veilig e-mailen? ZorgMail: dé standaard in de zorg!

  Zorgorganisaties maken al vele jaren gebruik van ZorgMail. Mogelijk zelfs zonder dat men het merkt. Zo betrouwbaar en gebruiksvriendelijk werkt het. Uiteraard veilig, het gaat immers om privacygevoelige gegevens. Niemand zit te wachten op datalekken en bijbehorende hoge boetes. Waarom kijken naar andere en separate e-mailoplossingen, terwijl u de secure e-mail oplossing vaak al in huis heeft? ZorgMail is namelijk ook de verbindende schakel in de zorg voor veilig e-mailen, chatten en bestandsoverdracht tussen zorgverleners en met de patiënt.

  ZorgMail community. Veilig communiceren via de grootste community in de Nederlandse zorg

  Aan de basis van ZorgMail staan de 13.000 aangesloten zorgorganisaties, 250 gekoppelde informatiesystemen, 40.000 mailboxen en 750 gekoppelde maildomeinen. De vele tienduizenden deelnemende zorgverleners maken ZorgMail tot dé standaard voor veilige gegevensuitwisseling in de zorg. Het grote aantal actieve deelnemers maakt ZorgMail uniek ten opzichte van alle andere bestaande oplossingen.

  Maar wat heeft u daaraan? Simpel, met ZorgMail kunt u direct met al deze collega zorgverleners informatie uitwisselen via EDI, FileTransfer, e-mail, chat en beeldbellen. Of een combinatie ervan. Hierin schuilt de kracht van ZorgMail. Voor iedere situatie heeft ZorgMail een geschikte oplossing.

  ZorgMail Secure e-mail. Ook als het gaat om veilig e-mailen met de patiënt

  Het draait anno 2016 zeker niet meer alleen om de zorgverlener. De patiënt krijgt meer en meer regie over zijn eigen zorgproces en maakt actief onderdeel uit van de zorgketen. Patiënten (ver)binden aan de zorginstelling of praktijk is een must tegenwoordig.

  Wij merken dan ook een sterke behoefte bij onze klanten om veilig gegevens met hun patiënten en cliënten uit te wisselen. Populaire chat- en clouddiensten als WhatsApp, We Transfer en Dropbox worden hiervoor in de zorg veelvuldig gebruikt en lijken aantrekkelijk, maar zijn niet altijd even veilig. Dit zet zorgverleners door de aangescherpte wetgeving op privacy en datalekken terecht aan het denken.

  Maar hoe dan wel? Zonder dat cliënten en zorgverleners afhaken door ongemakken in het gebruik. ZorgMail Secure e-mail biedt de mogelijkheid om op uiterst gebruiksvriendelijke en veilige wijze, door gebruik te maken van encryptie en twee factor authenticatie , e-mails te versturen naar patiënten en zorgverleners buiten de ZorgMail community. De ontvanger kan hiermee niet alleen veilig het bericht ontvangen, maar ook veilig beantwoorden.

  Ervaring telt

  Visie of concept is mooi, maar er dag in dag uit voor zorgen dat zorgverleners efficiënt kunnen werken en veilig elektronisch informatie uitwisselen met ketenpartners en patiënten is nog mooier. VANAD Enovation is als maker van ZorgMail al meer dan 30 jaar de partij voor zorgcommunicatie met specialisten die beschikken over diepgaande kennis van de zorg (ICT).

  Feiten:

  • Meer dan 13.000 zorgorganisaties die ZorgMail op dagelijkse basis gebruiken
  • Meer dan 250 informatiesystemen gekoppeld
  • Meer dan 65 miljoen berichten tussen informatiesystemen per jaar
  • Meer dan 500 duizend cliëntendossiers veilig verhuisd per jaar
  • Honderdduizenden veilige e-mail berichten
  • ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd
  • Actieve participatie in IHE, HL7, OIZ, Medmij en VZVZ

  Hoe we het doen

  Niemand doet wat wij doen en op de manier waarop we het doen. Er is meer voor nodig dan een slim idee om een landelijk dekkende dienst voor veilige gegevensuitwisseling in de zorg te realiseren. Het vergt bloed, zweet en tranen. En heel, heel veel moed en ervaring bij implementaties. Wij hebben met ZorgMail bewezen dit te kunnen doen. Er komt meer bij kijken dan alleen het beheren van de dienst. ZorgMail is door de jaren heen continue doorontwikkeld. Zo maakt Secure e-mail al jaren standaard onderdeel uit van ZorgMail en biedt naast maximale veiligheid ook flexibiliteit als het gaat om de keuzes die er zijn om veilig te kunnen e-mailen. Als enige kan ZorgMail ook EDI berichten welke geautomatiseerd uit informatiesystemen komen afleveren als leesbare veilige e-mails. Denk hierbij aan laboratoriumuitslagen en specialistenbrieven, die centraal op ZorgMail worden vertaald naar een leesbaar formaat.

  Voordelen van onze ZorgMail Secure e-mail oplossingen

  • Gratis voor 1e lijns zorgverleners met een ZorgMail abonnement
  • Goedkoopste oplossing in de markt voor 2e lijns instellingen
  • U weet met wie u communiceert, ZorgMail deelnemers zijn vooraf gescreend
  • ZorgMail Community adresboek waardoor u eenvoudig andere deelnemers kunt opzoeken
  • E-mails worden binnen de ZorgMail Community ALTIJD veilig verzonden zonder dat de gebruiker extra handelingen moet verrichten
  • E-mails naar buiten de Community verzendt u ook veilig met een simpele muisklik**
  • Beschikt over uitgebreide Data Leak Preventie (DLP) software

  Neem vandaag nog contact met ons op

  *ICT-standaarden in de zorg. Een praktisch overzicht, Nictiz (2012) en https://www.nictiz.nl/standaarden/zorgmail

  ** Binnenkort ook beschikbaar voor 1e lijnszorgverleners.

   

  BLOG

  Gemeente Maassluis koos voor de zekerheid van ZorgMail

  De decentralisaties in het sociaal domein hebben ertoe geleid dat ketenpartners in de zorg en gemeenten meer gegevens zijn gaan uitwisselen. Veel gegevens hebben echter een vertrouwelijk en persoonsgebonden karakter. Deze zijn niet standaard te mailen. Gemeente Maassluis besloot daarom eind 2015 om de wijkteams te voorzien van een veilige manier van e-mailen. Na een zorgvuldige selectie koos de gemeente, samen met gemeente Vlaardingen en Schiedam, voor ZorgMail. Begin 2016 is de implementatie achter de rug en kijkt Hans over de Vest, projectleider van de afdeling Dienstverlening / I&A met een tevreden blik terug.

  Wat is de reden geweest om voor ZorgMail te kiezen?
  “Wij zochten een oplossing om veilig te kunnen mailen met onze ketenpartners. ZorgMail bleek al bij ruim 12.000 organisaties in gebruik te zijn. Veel van onze ketenpartners maakten er zelfs al gebruik van, waaronder veel huisartsen.egem-overheid-ictWij hebben ons goed laten informeren door eGem. De informatie was helder en wij konden vlot schakelen.”


  Waarom hebben jullie niet gewacht op de oplossing van de VNG en KINGgemeenten?
  “Wij hebben lang genoeg gewacht. Een aantal gestructureerde berichten liepen al via het Gemeentelijk Gegevensknooppunt (GGK). Voor e-mail zou een oplossing komen, waarbij het GGK uitgebreid zou worden met beveiligde e-mail. Door het uitstellen hiervan wisten wij als gemeente niet waar wij aan toe waren. Bovendien ging de wetgeving rondom het melden van datalekken in per 1 januari 2016. Wij kozen daarom voor een beschikbare oplossing om veilig digitaal verkeer nu al mogelijk te maken.”

  Hoe is de implementatie verlopen?
  “Boven verwachting! Een voorbeeld hoe andere ICT projecten moeten lopen. De communicatie met de medewerkers van eGem en VANAD Enovation ging vlot en prettig. De gemaakte afspraken werden nagekomen; ook intern. Het hielp dat de verschillende implementatiestappen van te voren al duidelijk waren. De vooraf ingeschatte risico’s waren daardoor beperkt en de impact was minimaal. Je merkt dat je te maken hebt met mensen met kennis en passie. De implementatie van ZorgMail verdient wat mij betreft dan ook een negen!”

  Hoe is de organisatie betrokken?
  “Vanaf het moment van aanschaf tot en met de implementatie zijn zowel het team Informatisering & Automatisering als de afdeling Welzijn betrokken. Dat is essentieel want het moet met name komen van de medewerkers, die er uiteindelijk mee gaan werken. Het wijkteam moet er het nut en de noodzaak van inzien. Het gaat om de bewustwording bij mensen van de mogelijke risico’s. Je wilt niet dat private gegevens op straat komen te liggen. Kijk naar de recente voorbeelden van gemeente Rotterdam en Oegstgeest. Dat wil je te allen tijde voorkomen.”

  Er is dan helemaal niets te verbeteren of te leren?
  “Ja, toch wel. Bij de kick-off vertelde de implementatiemanager van VANAD Enovation dat ZorgMail in combinatie met Outlook 2007 niet zou kunnen. Daar hadden wij niet op gerekend en dat was even schrikken op dat moment. De ZorgMail implementatie kwam eigenlijk net even te vroeg, want wij staan op het punt om te migreren naar een nieuwere versie van Outlook. Gelukkig konden mijn ICT-collega’s het probleem eigenhandig verhelpen. Zij delen, indien nodig, graag hun ervaringen met andere gemeenten. Dan hebben zij daar ook profijt van!”

  Hoe zijn jullie na de implementatie verder gegaan?
  “Wij hebben gecontroleerd of de e-mail daadwerkelijk veilig verzonden wordt van en naar onze ketenpartners. Daarvoor biedt het domeinen adresboek van ZorgMail een uitkomst. Een groot deel van de partners zaten op ZorgMail en de overige gaan wij aanschrijven. Hierbij gebruiken we jullie voorbeeldbrieven als basis. Jullie implementatiemanager heeft ons na de oplevering keurig overgedragen aan jullie servicedesk. Wij weten jullie te bereiken en dat geeft een gerust gevoel.”

  Wat wil je tenslotte andere gemeenten nog meegeven?
  “Wacht niet langer en start gewoon.”

  Bron: egem.nl

   

  BLOG

  PWD: de ICT-standaard voor de geboortezorg

  Het PWD is een informatiestandaard ten behoeve van digitale informatie-uitwisseling tussen verloskundigen en gynaecologen.
  De diverse informatiesystemen voor zowel 1e- als 2e lijn verloskunde hebben dit PWD bericht in hun systeem geïmplementeerd. In acute situaties is het van groot belang dat patiëntgegevens snel bij de gynaecoloog bekend zijn. Doordat deze systemen eveneens een koppeling hebben met de ZorgMail berichtendienst kunnen deze overdracht berichten snel en veilig worden uitgewisseld. Een van de pilot ziekenhuizen waar deze berichtenstroom met succes via ZorgMail tot stand is gebracht is het Groene Hart ziekenhuis in Gouda.

  BLOG

  ZorgMail Lab4Apo ondersteunt apothekers bij medicatiebeoordeling

  De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) zal vanaf 1 juli 2015 zorgbreed toezien op de uitvoering van medicatiebeoordelingen zie http://www.knmp.nl/nieuws/igz-start-toezicht-richtlijn-medicatiebeoordeling.

  Een belangrijk aspect van de medicatiebeoordeling is het verkrijgen van inzage in afwijkende nierfunctiewaarden voor geselecteerde patiënten.

  Vele apothekers maken reeds gebruik van ZorgMail Lab4Apo van VANAD Enovation om deze labwaarden in te zien. Daarmee hebben zij altijd de laatste waarden tot hun beschikking.

  De heer Winkens, apotheek Partners in Care & Pharmacy (PCP)– Vlijmen:
  “Door de ondersteuning van Lab4Apo heb ik als apotheker steeds de beschikking over de actuele laboratoriadata/bloedbepalingen van mijn patiënten. ZorgMail verzorgt van oudsher al de beveiligde elektronische communicatie tussen huisartsen en laboratoria. De labwaarden die voor de medicatiebewaking relevant zijn, worden met Lab4Apo doorgestuurd.

  Inmiddels doen ook steeds meer ziekenhuislaboratoria mee met Lab4Apo en ontvangen we ook labwaarden die door de specialist zijn aangevraagd. De data komen via Lab4Apo inmiddels als een elektronisch postbericht in mijn patiëntendossier en worden automatisch opgenomen in mijn apotheekinformatiesysteem. Lab4Apo vult hiermee een belangrijke randvoorwaarde in bij mijn adviseur/zorgverlenerschap richting patiënten en andere zorgverleners (voorschrijvers etc). Denk hierbij ook aan de medicatiebeoordelingen, waarbij naast de gezondheid en het medicatiegebruik, ook de labwaarden een cruciale rol spelen”.

  Copyright 2017 Zorgmail

  >