Secure e-mail

Ook als het gaat om veilig e-mailen met de patiënt

Het draait anno 2016 zeker niet meer alleen om de zorgverlener. De patiënt krijgt meer en meer regie over zijn eigen zorgproces en maakt actief onderdeel uit van de zorgketen. Patiënten (ver)binden aan de zorginstelling of praktijk is een must tegenwoordig.

Wij merken dan ook een sterke behoefte bij onze klanten om veilig gegevens met hun patiënten en cliënten uit te wisselen. Populaire chat- en clouddiensten als WhatsApp, WeTransfer en Dropbox worden hiervoor in de zorg veelvuldig gebruikt en lijken aantrekkelijk, maar zijn niet altijd even veilig. Dit zet zorgverleners door de aangescherpte wetgeving op privacy en datalekken terecht aan het denken.

Maar hoe dan wel? Zonder dat cliënten en zorgverleners afhaken door ongemakken in het gebruik. ZorgMail Secure e-mail biedt de mogelijkheid om op uiterst gebruiksvriendelijke wijze veilig, door gebruik te maken van encryptie en 2FA, e-mails te versturen naar patiënten en zorgverleners buiten de ZorgMail community. De ontvanger kan hiermee niet alleen veilig het bericht ontvangen, maar ook veilig beantwoorden.

Hoe we het doen

ZorgMail is door de jaren heen continue doorontwikkeld. Zo maakt Secure e-mail al jaren standaard onderdeel uit van ZorgMail en biedt naast maximale veiligheid ook flexibiliteit als het gaat om de keuzes die er zijn om veilig te kunnen e-mailen. Als enige kan ZorgMail ook EDI berichten welke geautomatiseerd uit informatiesystemen komen afleveren als leesbare veilige e-mails. Denk hierbij aan laboratoriumuitslagen en specialistenbrieven, die centraal op ZorgMail worden vertaald naar een leesbaar formaat.

Voordelen van onze ZorgMail Secure e-mail oplossingen

  • Gratis voor eerstelijns zorgverleners met een ZorgMail abonnement
  • Goedkoopste oplossing in de markt voor tweedelijns instellingen
  • U weet met wie u communiceert, ZorgMail deelnemers zijn vooraf gescreend
  • ZorgMail Community adresboek waardoor u eenvoudig andere deelnemers kunt opzoeken
  • E-mails worden binnen de ZorgMail Community ALTIJD veilig verzonden zonder dat de gebruiker extra handelingen moet verrichten
  • E-mails naar buiten de Community verzendt u ook veilig met een simpele muisklik**

Hosted Mail op domein @zorgmail.nl

Hosted Mail is met name voor eerstelijns zorgverleners en kleine organisaties. Bij gebruik van Hosted Mail op domein @zorgmail.nl is de kans op fouten zeer gering en de authenticatie van de individuele ontvanger altijd bekend. Door het installeren van een speciale add-in in Outlook kunnen ZorgMail deelnemers, in plaats van Webmail, veilig e-mailen met andere ZorgMail deelnemers via de eigen Outlook Mail Client.

ZorgMail Safe Relay via eigen domein

Safe Relay is er voor middelgrote en grote instellingen waarbij gebruik gemaakt kan worden van de eigen Outlook Mail Client. Safe Relay biedt veel gebruikersgemak, flexibiliteit en binnen de gekoppelde omgeving maximale beveiliging. Daarnaast is er ook sprake van authenticatie op organisatieniveau. Met Safe Relay is het ook mogelijk om veilig te e-mailen met organisaties/personen die geen gebruik maken van Hosted Mail of Safe Relay.

** Vanaf 1 maart 2017 ook beschikbaar voor 1e lijnszorgverleners.

Copyright 2018 Zorgmail

>