BLOG

Een klein gebaar met veel waarde

Met groot genoegen sponsorde ZorgMail tijdens het NVM-Lustrumcongres ZorgMail boodschappentasjes aan Dutch Dental Care. Hiermee draagt ZorgMail ook haar steentje bij in de mondzorg in het buitenland.

Tandheelkundige problematiek in ontwikkelingslanden wordt vaak onderschat. Vastgesteld kan worden dat slechte mondgezondheid een negatieve invloed heeft op de algehele conditie. In Kenia studeren per jaar slechts 20 tandartsen af.

Stichting Dutch Dental Care foundation is een stichting die is opgericht om op Keniaanse scholen met eenvoudige middelen curatieve en preventieve tandheelkunde te verlenen aan scholieren, hun ouders en dorpsgenoten.

Tijdens het NVM-Lustrumcongres verzamelde zij onder andere troostdekentjes, (elektrische) tandenborstels en tandpasta. Alle gesponsorde materialen werden in de ZorgMail tasjes op maandag 2 oktober meegenomen naar de Port Reits school in Mombasa. DDC was hier de hele week om kinderen met een beperking poetsinstructie en preventie lessen te geven. Verder is het gebit van ieder kind van deze school gecontroleerd en waar nodig tandheelkundig behandeld. Ook de begeleiding van de kinderen en het personeel van de school heeft zijn gebit laten controleren.

Alle gesponsorde materialen hebben ervoor gezorgd dat de vrijwilligers hun behandelingen met succes konden uitvoeren.

Ook interesse in het sponsoren van DCC? Kijk op www.dutchdentalcare.nl voor de mogelijkheden.

“Soms is het kleinste gebaar voor ons van enorme waarde” aldus het bestuur van DCC.

Copyright 2018 Zorgmail

>